петък, 4 декември 2009 г.

Австралийската лунна серия 2008-2019

Австралийската лунна серия 2008-2019
Първата част на Австралийската Лунна Серия (1996-2007), вдъхновена от Китайският Лунен календар, е произведена от Пърт Минт, и е изключително популярна сред инвеститори и колекционери. Монетите от Австралийската Лунна Серия II (2008-2009) са направени от 99,99% чисто злато, което ги прави изключително надеждни и удобни средства за инвестиция в благородни метали. Също така Австралийското правителство гарантира за теглото и чистотата им.
Успеха на дизайна базиран на Китайският Лунен календар, подтиква цената на емисията далеч извън рамките на инвестиционната и стойност. Фина изработка съчетана с ограничени емисии, придават голяма нумизматична стойност върху цената на тези монети. По-голямата част от тези монети са изсечени от преси с по-голям диаметър от нормалното, което допълнително добавя към престижният им вид.
ДизайнЗадна Част: 2008 - Австралийските златни монети датиращи от 2008 имат изобразена мишка свита върху легло от камъни, на фона на стрък лют червен пипер. В дизайна е включено и логото на Пърт Минт, надпис "Година на Плъха", както и Китайски символ за "Плъх".

2008-Година на Плъха

2009 - Австралийските златни монети датиращи от 2009 имат изобразен вол, който лежи на тревата под сноп бамбукови клонки. В дизайна е включен и на Китайският символ за "говедо".
2009-Година на Говедо


2010 - Австралийските златни монети датиращи от 2009 имат изобразена Тигровата глава. В дизайна е включен и на Китайският символ за "Тигър", както и логото на съответният емитетен двор.
2010-Година на Тигър
Лицева:
Емитирани като законно платежно средство според Австралийският Валутен Закон (1965г.), всяка лицева част представя статуята на Нейно Величество Кралица Елизабет II. Също така в дизайна са включени страната производител, година на производство, деноминацията, теглото и сертификат за съответствие. source


Сечене на монети В Монетният двор на Пърт ще се произведат не повече от 30000 златни монети от 1oz . Производството ще се прекрати или в края на серията или когато емисията е напълно продадена, което се случи първо. Няма емисионно ограничение за следните деноминации: 1 кг., 10oz., 2oz., 1/2oz., 1/4oz., 1/10oz. и 1/20oz. Въпреки това, производството ще се състои само от една година, след което Пърт Минт, ще декларират официалното колиюество емитирано за всяка една от монетите. Максимум 100 десет килограмови златни монети ще бъдат произведени.
Всички кюлчета и монети са опаковани в защитни пластмасови капсули.







Няма коментари:

Здравейте на всички колекционери и нумизмати също така и начинаещи в бранша по въпроси свързани със всякакви стари и нови интересни монети и банкноти не се колебайте да се свържите с мен: galin_kamburov@abv.bg