петък, 18 януари 2008 г.

Най-разпространените фалшиви монетиОбщо 211 100 подправени евромонети са изтеглени през 2007 г. от обращение, съобщиха от Европейската комисия.


Това е ръст от 29 на сто в сравнение с предходната година, но в същото време се забавя увеличението, което бе 63 на сто за 2006 г. спрямо предишния период. Фалшивите евромонети все още са изключително малко в сравнение с общия обем от 75 млрд. метални пари, използвани във финансовата система. В същото време от ЕК казват, че иззетият брой е по-нисък от фалшифицираните монети в страните от общността преди въвеждането на еврото.Общо около 585 хил. фалшиви евромонети са били изтеглени от пазара откакто бе пусната общата европейска валута в обращение през 2002 г. През миналата година компетентните национални органи са унищожили още две нелегални секачници на пари в Италия и Испания, с което общия брой на разкритите незаконни "монетни дворове" от въвеждането на еврото става 14.

1 коментар:

marfi каза...

А за българските фалшиви 50 стинки няма да ли кажеш!

2 торби съм извадил от машнините ми!

В провинцията го сгащили човека дето ги прави и тук поспряха свала богу, иначе пролетта бях пропищал.

Здравейте на всички колекционери и нумизмати също така и начинаещи в бранша по въпроси свързани със всякакви стари и нови интересни монети и банкноти не се колебайте да се свържите с мен: galin_kamburov@abv.bg